Rudy Project sportszemüveg dioptriás kivitelben

A Rudy Project piacvezető a dioptriás kivitelű sportszemüvegek terén

Felmérések szerint hazánkban minden harmadik embernek szüksége lenne bizonyos fokú látáskorrekcióra, mégis a legtöbben egyáltalán nem hordanak sem kontaktlencsét, sem szemüveget, nem hogy sportolás közben, a hétköznapokban sem – kockáztatva ezzel saját testi épségüket is.

Az aktív élet során (legyen az egyszerű túrázás a családdal, vagy kerékpározás a haverokkal) a hétköznapi viseletre tervezett dioptriás keretek és a kontaktlencsék viselete kényelmetlenné válhat, ráadásul az előbbiek balesetveszélyesek is – a fémkeretek, illetve a nem sportolás közbeni viseletre tervezett műanyag keretek fizikai behatások során arcunk és szemünk épségét veszélyeztetve deformálódhatnak, vagy épp eltörhetnek! 

EGY KÉZBŐL TÖBB MEGOLDÁS
Válaszd bármelyik általunk kínált sport-dioptriázási lehetőséget - mivel a Rudy Project® elkötelezett a kényelem és funkcionalitás terén - biztosra veheted, hogy tökéletes látásélményt, komfortot és arc- illetve szemvédelmet kapsz, minden körülmény között.

Mivel mindenkinek más a látáskorrekcióval szembeni igénye, és más a dioptriás megoldásra szánt költségvetése, ezért a Rudy Project több megoldást is kínál, hogy mindenki a saját elvárásainak megfelelőt tudja választani.

Ez a megoldás prizmakompenzált, „freeform” egyfókuszú és progresszív lencséket kínál, akár fényre sötétedő és törhetetlen vagy polarizált kivitelben is, teljesítményorientált sportoláshoz. Élvezze a kényelmet, amit sportszemüvegeink kínálnak, és a rendkívül széles látómezőt, a kiemelkedő szemvédelmet valamint az éles látást minden helyzetben, amit a világ legfejlettebb dioptriás lencse programja nyújt!

Modellek, melyeknél elérhető ez a technológia:
Synform, Proflow, Agon, Rydon, Magster, Noyz, Zyon, Stratofly //SX, Firebolt, Guardyan

 

 

Ez a technológia lehetőséget nyújt, hogy az RX Direct megoldásnál elérhetőbb áron legyen magas bázisú dioptriás lencsénk, amit bármelyik optikus el tud készíteni saját eszközeivel. A szabadalmaztatott rögzítési megoldásának köszönhetően ez a lencse is cserélhető, így lehetőségünk nyílik ugyanazon keretet több típusú, illetve színű lencsével használni.
Modellek, melyeknél elérhető ez a technológia:
Proflow, Agon, Rydon, Magster, Noyz, Stratofly

 

 

Egy teli keretes, strapabíró Grilamidból készült optikai inzert, mely közvetlenül a sportkeretbe rögzül, akárcsak egy hagyományos lencse, viszont míg a keret 8-as bázisgörbületű, a dokkolóba készített lencse már csak 6! Ennek köszönhetően még szélesebb dioptriatartományban használható, alacsonyabb előállítási költségekkel.

Modellek, melyeknél elérhető ez a technológia:
Rydon, Stratofly


  

A Tralyx //SX, különleges keret kialakításából eredően különleges dioptriázhatósági megoldást igényelt. Az Optical IN-SET segítségével magas dioptriával rendelkezők is élvezhetik a sportszemüvegek kényelmét és szemvédelmét. A lencsébe épített dioptriás megoldás - akár csak az RX Direct - személyre szabva, Olaszországban készül, törhetetlen és fényre sötétedő alapanyagból.

Modellek, melyeknél elérhető ez a technológia:
Tralyx //SX

 

 

A dioptriás inzert (clip on) szorosan illeszkedik a keretbe, a nem-dioptriás (plan) lencsék mögé. A szabadalmaztatott „easy-in, easy-out” rendszer lehetővé teszi a könnyű beillesztést illetve eltávolítást. A dioptriás inzertbe (clip on) nincs szükség különleges felületkezelésű lencse gyártásra, mivel a szemüveg lencséi megmaradnak, és védik a külső behatásoktól, ezzel minimalizálva a költségeket.

Modellek, melyeknél elérhető ez a technológia:
Proflow, Agon, Rydon, Magster, Noyz, Zyon, Stratofly //SX, Firebolt, Genetyk, Guardyan

 

A S.U.F. keretek egyesítik a sportszemüvegek és az optikai keretek legjobb tulajdonságait: rendkívül rugalmas keretek, arcra igazítható és gumírozott szárvégek valamint orrnyergek, cserélhető lencsék, kisebb bázis görbület. Számos lencseformát és színvariációt kínálnak ezen modelljeink. Kiemelkedő komfort és szemvédelem sportolás során is, miközben divatosak, és hétköznapi viseletre is alkalmasak.

Modellek, melyeknél elérhető ez a technológia:
Impulse, Maya, Indyo, Spyllo

Ikonok magyarázatai:
 

ikon_bazisgorbulet

LENCSE BÁZISGÖRBÜLET
Minél nagyobb ez a szám, annál íveltebb a lencse, annál jobban öleli körbe az arcot.
.
ikon_GYARTHATOSAG

GYÁRTHATÓSÁG
Minél kisebb ez a szám, annál egyszerűbb és olcsóbb legyártani a dioptriás lencsét.
.
ikon_EXKLUZIVITAS

EXKLUZIVITÁS
A magasabb szám HighEnd technológiát és szélesebb felhasználhatóságot takar.
.
ikon_PROGRESSZIV

PROGRESSZÍV-BARÁT
Ezzel a megoldással progresszív lencsék is használhatók.
.
ikon_DIOPTRIATARTOMANY

DIOPTRAITARTOMÁNY
A jelölés össztörőben értendő és számos részlettől
függően ettől eltérhet.
ikon_TORHETETLEN

TÖRHETETLEN
Garantáltan törhetetlen alapanyagból készülő dioptriás lencse.


A fenti megoldások alkalmazása során nem kell lemondanod a magas bázisgörbületű sportszemüvegeink által nyújtott rendkívüli szem- illetve arcvédelemről, kényelemről, és személyre szabhatóságról! Élvezd a megfelelő látáskorrekció használata mellett ezeket minden helyzetben - élvezd a Rudy Project minőséget!  

ISMERD MEG RÉSZLETESEBBEN A RUDY PROJECT ÁLTAL KÍNÁLT DIOPTRIÁZÁSI LEHETŐSÉGEKET
 RX INSERT
EGYSZERŰ ÉS PÉNZTÁRCABARÁT

Egy optikai inzert, mely szorosan illeszkedik a magas (8) bázisgörbületű sportkeretek belsejébe, a nem-dioptriás lencsék mögé. A szabadalmaztatott „easy-in, easy-out” rendszer lehetővé teszi a könnyű beillesztést illetve eltávolítását. A félkeret-damil kialakításnak köszönhetően nem igényel speciális gyártási módot, míg a keretben való elhelyezkedése révén pénztárcabarát megoldás (nincs szükség extra bevonatokra, mert a normál lencse megvédi a sérülésektől). Az inzert nem akadályozza meg, hogy a cserélhető lencsés sportkeretek lencséit cseréljük, így az inzert használata mellett is lehetőség van a fényviszonyhoz, időjáráshoz, sportághoz alkalmazkodni.

A CLIP ON névre keresztelt inzert jelenleg 13 sportkeretben alkalmazható dioptriás megoldás (Agon, Proflow, Rydon, Rydon SX, Magster, Noyz, Genetyk, Stratofly, Stratofly SX, Firebolt, Zyon, Guardyan, Klonyx). Az inzert rendkívül széles dioptriatartományban alkalmazható, akár 8-as össztörő értékben is!

 
A korábbiakban használt FR 76 00 00 cikkszámú CLIP ON (Ekynox SX, Kalyos, és Wizaard modellekhez) már nem kompatibilis egyik jelenleg futó modellel sem!
 
* a dioptriázhatósági tartomány össztörőben értendő!
**az FR 89 00 00 inzert progresszív lencsékhez alkalmazható!

A megoldás előnye, hogy kedvező áron tudsz dioptriázott sportszemüveget varázsolni új, vagy már meglévő (és kompatibilis) Rudy Project modelledből. Hátránya, hogy az inzert mérete által szűkebbre határolódik a látómeződ, így ha előtte szemozgató típusú voltál, agyad pár napos használat után korrigál, és fejmozgatóvá válsz (észre sem fogod venni a változást).

Az optikai inzertek listázásához kattints ide.
 

RX DIRECT CLIP ÉS OPTICAL DOCK
NAGYOBB LÁTÓMEZŐ ÉS KOMFORT, ELÉRHETŐ ÁRON

Ha a sportszemüvegeknél alkalmazható RX Direkt megoldásoknál pénztárcabarátabb, de az RX Optikai Inzertek által nyújtott nagyobb látómezőt és komfortot biztosító megoldást szeretnél, az RX DIREKT KLIPSZ illetve OPTICAL DOCK ideális lehet számodra!

A szabadalmaztatott rögzítési megoldásának köszönhetően - a félkeret-damilos klipszet a sportszemüvegbe, a normál lencse helyére illesztve használhatjuk - ezen dioptriás lencséd egy mozdulattal eltávolítható a szemüvegkeretből. Ezáltal lehetőséged nyílik ugyanazon szemüvegkeretet több típusú, és/vagy színű dioptriás lencsével is használni. 

A direkt klipszek lehetőséget nyújtanak több féle lencsegyártásra: akár a Te optikusod, a saját eszközeivel, könnyedén elkészítheti a magas (8) bázisgörbületű dioptriás lencséd, vagy a Rudy Projecten keresztül rendelhetsz fényre sötétedő és törhetetlen, vagy egyszínű törhetetlen, vagy Polar3FX változatban is lencsét. Akár +/-8 közötti dioptriatartományban* mozogva.

2016-tól, a RYDON, RYDON SX, STRATOFLY illetve STRATOFLY SX keretekhez elérhető az OPTICAL DOCK névre keresztelt direkt klipsz is. Ezen megoldás tulajdonképpen egy laposabb Direkt Klipsz: a 8-as bázisgörbületű keretbe egy 6-os bázisgörbületű lencsét tart, melynek előállítása még könnyebb, és még szélesebb dioptriázhatósági tartományt nyújt!

*a dioptriatartományok össztörőben értendők!

A Direkt Klipsz megoldásoknak előnye a CLIP ON-hoz képest nagyobb látómező, és a kedvező ár. Hátránya, hogy a dioptriás lencséket közvetlen éri a kosz, piszok, így nem érdemes spórolni a különböző felületi kezelésekkel, melyek meghosszabbíthatják az életét, valamint a különböző fényviszonyokhoz különböző színű dioptriás lencsét kell gyártatnunk, hogy megfelelően alkalmazkodni tudjunk a helyzetekhez.

Direkt klipsszel szerelt modellek listázásához kattints ide.

Optical Dock termékhez kattints ide.
 

TRALYX OPTICAL IN-SET
KÜLÖNLEGES MEGOLDÁS

Az olasz gyártó sportszemüvegeinek zászlóshajója nem maradhat dioptriázhatósági lehetőség nélkül! A Tralyx által nyújtott rendkívüli kényelem és komfort immáron elérhetővé válik látáskorrekcióra szorulók számára is az IN-SET segítségével.

A Tralyx lencséjében, a teljs, egész lencse területéhez képest csak kis területen kialakított dioptriázási megoldás segítségével a magas dioptriával rendelkezők is élvezhetik az aktív életet. Induláskor ImpactX2 Black, ImpactX2 Laser Black valamint Smoke Black lencsékben lesz elérhető ez a megoldás.


RX DIRECT / IMPACT RX
A DIOPTRIÁS SPORTSZEMÜVEGEK SZENT GRÁLJAI

Sportolás során fontos, hogy a kényelmen és szemvédelmen felül a lehető legnagyobb látómező is biztosított legyen. Sokévnyi kutatás/fejlesztés után a Rudy Project ezért bemutatta az RX DIREKT és IMPACT RX dioptriázási technológiáját, melyek során a sportkeretekbe közvetlenül kerülnek a dioptriás lencsék. Ez a megoldás így a normál, dioptria nélküli lencsék méretével közel hasonlót kínálnak, a DIREKT KLIPSZ, és INZERT megoldásoknál sokkal szélesebb látómezővel.

Az RX DIREKT megoldás során választhatsz fényre sötétedő és törhetetlen (IMPACT RX), vagy egyszínű törhetetlen (IMPACT RX HIGH INDEX), vagy Polar3FX változatú lencsét.

Az IMPACT RX lencsék fényre sötétedő és törhetetlen tulajdonságuk mellett optikailag tiszták, antisztatikusak és megfelelnek minden szemvédelmi elvárásoknak. Akár 74 (víztiszta) - 9%-os (sötét) munkatartományt nyújtanak, és a mesterséges fényekre is működnek (a fényre sötétedő lencsék eddig csak UV-fény hatására működtek, ezáltal például autó szélvédő mögött nem sötétedtek).

Az ImpactX lencsékről bővebben itt olvashatsz.

Ezeket a kiemelkedő tulajdonságokat természetesen már a látáskorrekcióra szorulók is élvezhetik! A világ legfejlettebb lencsetechnológiája révén, ImpactRX néven, személyre szabva, olaszországi gyártással készülnek dioptriázott törhetetlen és fényre sötétedő, ráadásul prizmakompenzált lencséink - egyfókuszú vagy multifokális kialakításban is!

Ez a megoldás „freeform” egyfókuszú és progresszív lencséket kínál, teljesítményorientált sportoláshoz. Az ImpactRX™ a világ legfejlettebb dioptriás lencse programja, mely teljesen a Te életmódodra szabható. Kombinálva a forradalmi lencse alapanyagot a legjobb 8-as bázisú lencse kialakítással, létrehoztuk a világ legjobb látásjavító sportlencséit!

Több színben és tónusban, akár polarizált és fényre sötétedő verzióban is rendelhető!

Az ImpactRX megoldás előnye a kiemelkedő szemvédelem (törhetetlen és az ANSI Z87.1+ ballisztikus szabványnak is megfelel), a széles felhasználhatóság (fényre sötétedő), a széles látómező (prizmakompenzált és a nem dioptriázott lencsék formájával és méretével megegyezik). Hátránya a viszonylag magas ár (a komplett szemüveg ára nagyjából 160 ezer forint körül kezdődik - lencsétől és kerettől függően). Nem ajánlott olyan embereknek, akiknek viszonylag gyorsan romlik a szeme.


A dioptriázhatósági tartomány táblázatot itt tudja megtekinteni, vagy letölteni.

Az ImpactRX és ImpactRX High Index megoldásokról bővebben.

ImpactRX megoldásainkért kattintson ide


RX S.U.F.
HIBRID KERETEK, UTCÁRA ÉS SPORTRA EGYARÁNT

Sokan keresnek olyan keretet és dioptriás megoldást, mely egyszerre meg tudja állni a helyét az utcán és az irodában, valamint a kedvenc ösvényen futás, tekerés vagy egyéb aktivitás során is. A Rudy Project S.U.F. modellei mindent tudnak, amit egy sportmodelltől elvárhatunk – strapabíró és rugalmas, aktív mozgások során is biztonságos keretek, állítható szárvégek és orrnyereg, nedvességre tapadó gumírozások, cserélhető lencserendszer. De mindezek mellett visszafogott kinézetűek, és a magas (8) bázisgörbület helyett kisebb görbületűek a keretek - ezáltal még könnyebb dioptriás lencsét gyártatni ezekbe a modellekbe.

Mindegy milyen lencse, milyen szín, milyen anyag az Impulse, Maya, Exception és Indyo modellek megoldást nyújtanak minden körülményre. Ráadásul az Indyo kivételével minden fentebb említett modell a flip up technológiával kompatibilis - egy felhajtható, és könnyedén levehető színezett előtét lencsével is használhatjuk szemüvegünk.

Mind az Impulse, mind a Maya keretekhez 10-féle lencseforma választható! A lencséket több módon is legyártathatod: akár a Te optikusod, a saját eszközeivel, könnyedén elkészítheti a magas (8) bázisgörbületű dioptriás lencséd, vagy a Rudy Projecten keresztül rendelhetsz fényre sötétedő és törhetetlen, vagy egyszínű törhetetlen, vagy Polar3FX változatban is lencsét.

A S.U.F. modellek előnye a visszafogott megjelenésükbe rejtett sportos tulajdonságok, lencsecserélhetőségében rejlő többféle felhasználhatóságuk, és pénztárcabarát kivitelezhetőségük. Hátránya, hogy a dioptriás lencséket közvetlen éri a kosz, piszok, így nem érdemes spórolni a különböző felületi kezelésekkel, melyek meghosszabbíthatják az életét.
 

Impulse szemüvegek | Maya szemüvegek | Indyo szemüvegek | Exception szemüvegek


RUDY PROJECT MINŐSÉG A HÉTKÖZNAPOKBAN IS

DNA
Divatos, könnyű és kényelmes.
Ezek a legfőbb ismérvei egy jó, hétköznapi hasznáaltra tervezett optikai keretnek. A Rudy Project DNA Carbon, fél- és fúrkeretes modellek 19 gramm alatti súlyával, rendkívül rugalmas és ezáltal komfortos száraival kitűnő választást kínálnak mindenki számára.

A DNA Carbon három különböző lencseformával rendelhető:

INTUITION
Sport- és optikai modellek DNS-éből készült az Intuition, mely egyesíti a fejlett technológiákat és anyagokat a kiemelkedő kényelem eléréséhez.

Az ultrakönnyű (23 gramm) és vagány vonalbezetésű Grilamid keret arcra alakítható és gumírozott szárvégekkel rendelkezik, hogy a lehető legkényelmesebb legyen. Orrtámasza szintén gumírozott - minden modellhez két különböző méretű orrgumi tartozék! 4-es bázisgörbületének köszönhetően magas dioptriatartományban használható. Tökéletes választás hétköznapokra, utolérhetetlen Rudy Project minőséggel.

 

LIFESTYLE
Napjaink hétköznapi szemüvegviseletében újra divat a markáns, vaskos keret. A Rudy Project napszemüvegeinek keretei is természetesen követik ezt a divatot, mindamellett, hogy dioptriás lencse befogadására is alkalmasak! Így mind a Soundwave, Momentum, Warp, Sensor, Broomstyk, Spinhawk, Nebula, Ultimatum, és Jazz modellbe is készíttethetsz -5/+4* dioptria közötti tartományban lencsét!

 

A keretekbe több módon is legyártathatod a lencsét: akár a Te optikusod, a saját eszközeivel, könnyedén elkészítheti a 6-os bázisgörbületű dioptriás lencséd, vagy a Rudy Projecten keresztül rendelhetsz fényre sötétedő és törhetetlen, vagy egyszínű törhetetlen, vagy Polar3FX változatban is lencsét.

*a dioptriatartomány össztörőben értendő!
 

 


Elérhetőségek

Perjési Optika

9700 Szombathely,
Fő tér 38.
Telefon: +36-94/321-953
E-mail küldése
Perjési Optika - Magyar